
-яблыкі - 4 шт.
-разынкі – 100 г
-павідла - 2 ст. л.
-сметанкавае масла – 25 г.
Памыць яблыкі, выдаліць асяродкі,
у кожным яблыку зрабіць неглыбокае выманне.
Пакласці яблыкі ў асобныя сподкі ці на адну плоскую талерку.
Змяшаць разынкі, масла і павідла
і напоўніць гэтай сумессю паглыблення ў яблыках.
Ўліць па 1 сталовай лыжцы вады ў кожны сподак.
Шчыльна накрыць тлушчанепраніцаемай паперай.
Запякаць на працягу 4-10 хвілін, пакуль яблыкі не стануць мяккімі.
Праверыць гатовасць яблыкаў нажом. Даць астыць 3 хвіліны.
Для начыння таксама можна выкарыстоўваць нарэзаныя сухафрукты,
арэхі і мёд. У сподкі замест вады можна наліць трохі фруктовага соку.

|