- 4 яблыка;
- 50 г молатага фундука;
- 4 г. лыжкі варэння;
- 50 г разынак;
- 4 ст. лыжкі сухога белага віна;
- 500 мл малака;
- 1 пакуначак ванільнага цукру;
- 2 ст. лыжкі цукру;
- пакуначак ванільнага соусу (можна купіць гатовы соус,
і тады малако нам не спатрэбіцца).
Ванільны соус, выкарыстоўваючы для запечаных яблыкаў,
можна паспрабаваць прыгатаваць самастойна.
Для гэтага ў ёмістасць, прыдатную для выкарыстання
ў мікрахвалевай печы, наліваем малако.
Дадаем туды цукар і адмысловы парашок для соусу.
Усё змешваем, пасля чаго адпраўляем будучы соус у печ
прыкладна хвілін на 5.
Тым часам з яблыкаў, у якіх выразана ўнутраная частка,
але напалову плады не разразаем.
Молаты фундук змешваем з разынкамі і варэннем,
пасля чаго гэтай сумессю фаршуем яблыкі.
Выкладваем іх у форму для выпечкі,
паліваем усё сумессю з белага віна і цытрынавага соку.
Рыхтуем яблыкі ў мікрахвалевай печы ці ў духоўцы хвілін 7-8.
Пасля гэтага паліваем запечаныя яблыкі ванільным соусам
і падаём іх да стала!
|