(Балгарыя)
- 400 г яблыкаў
- 40 г цукровай пудры
- 150 г смятаны
- 8 г жэлаціну
- 100 г міндаля
- 40 г печыва
- 20 г шакаладу
- 20 мл рому
- 20 г інжыра з варэння.
Вычышчаныя ад скуркі і насення яблыкі нарэзаць тонкімі лустачкамі,
пасыпаць цукрам і запекчы.
Смятану ўзбіць з астатнім цукрам
і ўвесці ў яе загадзя падрыхтаваны жэлацін.
У запечаныя яблыкі ўсыпаць дробна нарэзаны падсмажаны міндаль,
накрышанае паветранае печыва (бішкоці), цёрты шакалад і ўліць ром.
Масу перамяшаць, дадаць смятану, ізноў перамяшаць.
Прыгатаваны крэмападобны дэсерт перакласці на дэсертныя сподачкі
і ўпрыгожыць пладамі інжыра з варэння і нацёртым шакаладам.
|