Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Стравы з садавіны і ягад

    ПЕЧАНЫЯ ЯБЛЫКІ З КАРАМЕЛЛЮ І АРЭХАМІ

    -яблыкі - 2 шт.

    -масла сметанкавае - 1/2 ст.л.

    -цукар - 1/2 ст.л.

    -сметанкавае масла - 1/4 шклянкі

    -арэхі грэцкія (буйна сечаныя, абсмажаныя) - 1/2 шклянкі

    -ёгурт тлусты ці смятана - 1/4 шклянкі

    -мёд - 2 г.л.

     

    Яблыкі разрэзаць напалову (акуратна выдаліўшы насенне), потым

    выкласці зрэзамі ўніз на патэльню з тоўстым дном, пакрытую сумессю

    растопленага сметанкавага масла і цукру, і смажыць 3-5 хвілін.

    Калі цукар пачне плавіцца і падрумяньвацца, пераставіць патэльню ў

    разагрэтую да 230 С духоўку на сярэдні ўзровень і хвілін 15 запякаць

    да мяккасці. Для карамелі: высыпаць пакінуты цукар у патэльню (ізноў

    жа з тоўстым дном), дадаць дробку солі і выграваць на сярэднім агні

    пару хвілін, памешваючы, да стану цёмна-залацістай цягучай карамелі.

    Патэльню зняць з агню, дадаць туды абсмажаныя арэхі, выкласці на

    змазаную маслам бляху і астуджаць 10 хвілін. Раскласці яблыкі зрэзамі

    ўгару па талерках, пасыпаць карамеллю з арэхамі

    і паліць сумессю ёгурта з мёдам.

    Катэгорыя: Стравы з садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (03.12.2014)
    Праглядаў: 267 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar