-яблыкі - 4 шт.
для крэму:
-малако - 1 шклянка
-смятана - 3 ст.л.
-яйка (жаўткі) - 2 шт.
-цукар - 2 ст.л.
-какава-парашок - 1 ст.л.
-жэлацін - 1 ст.л.
Вычышчаныя яблыкі пакласці на бляху, дадаць трохі вады і запекчы.
Для крэму малако закіпяціць з цукрам, ўліць тонкім струменьчыкам,
бесперапынна памешваючы, ва ўзбітыя жаўткі.
Астудзіць, дадаць узбітую смятану, папярэдне замочаны
і распушчаны жэлацін.
Падзяліць крэм на дзве часткі, у адну дадаць какава-парашок.
На дэсертныя талеркі раскласці па два печаных яблыка,
адно заліць светлым крэмам, а другое - цёмным.
Перад падачай астудзіць.
|