(Балгарыя)
- 500 г яблыкаў
- 40 г цукровага пяску
- 8 г жэлаціну
- 2 жаўтка
- 200 мл малака
- 60 г смятаны
- 20 г какава.
Малако закіпяціць з часткай цукру.
Ва ўзбітыя жаўткі тонкім струменьчыкам увесці папярэдне замочаны
і раствораны на пару жэлацін пры бесперапынным памешванні,
змяшаць з малаком, даць сумясі астыць і падзяліць яе на дзве часткі.
Да кожнай дадаць узбітую з цукрам смятану,
а да адной - яшчэ і какаву.
На дэсертныя талеркі пакласці па два запечаных з цукрам яблыка.
Адно яблыка заліць светлым крэмам, другое - цёмным.
Падаецца астуджаным.
|