-яблыкі - 8 шт.
-сок - 1 цытрыны
-соль - па густу
-перац - па густу
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-пятрушка - 1 пучок
-маяран - 1 пучок
-змяшаны фарш – 400 г
-яйка - 1 шт.
-смятана - 2 ст.л.
-сыр – 150 г.
Памыць яблыкі, зрэзаць верхнюю частку ў выглядзе вечка.
З дапамогай пэндзліка вышмараваць унутраную паверхню яблыка
цытрынавым сокам, пасаліць, паперчыць.
Дробна нарэзаць цыбулю, накрышыць зеляніну,
пакінуць некалькі лісцікаў маярану для ўпрыгожвання.
Для начыння перамяшаць мясны фарш, мякаць яблыка, яйка, смятану
і зеляніну.
Нарэзаць сыр дробнымі долькамі, дадаўшы ў начынне.
Разагрэць духоўку да 200 С.
Напоўніць яблыкі начыннем і выкласці ў форму.
Запякаць у духоўцы каля 30 хвілін.
Падаваць на стол, упрыгожыўшы лісцікамі маярану.
|