-яблыкі - 8 шт.
-рабіна - 200 г
-цукар - 4 ст. л.
-мёд - 2 ст. л.
-віно белае сухое - 0,5 шклянкі
-каньяк (ці брэндзі) - 0,25 шклянкі
Яблыкі прамыць і выдаліць асяродак так, каб не пашкодзіць донца.
У сярэдзіну яблыкаў ўсыпаць палову цукру
і запекчы ў духоўцы да паўгатовасці.
Прамытую рабіну пракіпяціць на працягу 5 хвілін у невялікай колькасці
вады, дадаўшы мёд і пакінуты цукар, затым дадаць віно і каньяк.
Частку падрыхтаванай рабіны паскладаць у яблыкі
і запекчы да гатовасці.
Астатнюю рабіну выкарыстоўваць пры падачы для ўпрыгожвання.
Пакінуты ад рабіны сіроп працадзіць і падаць асобна
|