-чорны перац молаты - па густу
-апельсінавы лікёр - 3 ст. л.
-алей для змазвання - 50 мл
-цытрынавы сок - 1 цытрына
-кісла-салодкія яблыкі ці салодкія яблыкі - 3 шт.
-крэпкія сярэднія грушы - 3 шт.
-масла сметанкавае - 2 ст. л.
Для соусу
-смятана - 5 ст. л.
-масла сметанкавае салодкае - 100 г
-карычневы цукар дэмерара - 0,5 шклянкі
1. Разрэжце яблыкі і грушы на 4 часці,
ачысціце ад лупіны і акуратна выдаліце асяродак.
Паліце цытрынавым сокам з лікёрам, пасыпце перцам,
пакіньце на 15 хвілін.
2. Для соусу ўсыпце цукар у патэльню, апырскайце вадой,
пастаўце на невялікі агонь і пачакайце, калі цукар расплавіцца.
Акуратна дадайце нарэзанае кавалачкамі масла
і перамяшайце (асцярожна: цукар можа пырскацца!).
Праз 2-3 хвіліны бурнага кіпення дадайце смятану,
перамяшайце і зніміце з агню.
Захоўвайце цёплым.
3. Наніжыце ўпярэмежку чвэртачкі яблыкаў і груш на папярэдне
вымачаныя ў вадзе драўляныя шпажкі ці тонкія металічныя шампуры.
4. Вышмаруйце прыгатаваныя шашлычкі растопленым сметанкавым
маслам і запякайце на змазанай алеем рашотцы прыкладна 5-6 хвілін,
пакуль садавіна не стане мякчэй
і не пачнуць набываць залаціста-карычневае адценне.
5. Выкладзіце гатовыя шашлычкі на талеркі і паліце соусам карамель.
Гаспадыні на нататку
Да ведама: драўняныя шпажкі, перад тым як нанізваць на іх садавіну,
неабходна на паўгадзіну замачыць у халоднай вадзе.
Тады яны не будуць загарацца на рашотцы
і "высмоктваць" сокі рыхтуючыхся на іх фруктовых шашлычкоў.
Калі жадаеце, можаце дадаць у ваду для вымочвання некалькі кропель
духмянага алкаголю - каньяку ці фруктовага лікёру -
тады садавіна ўбярэ гэты пах
|