Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 5
    Гасцей: 5
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Стравы з садавіны і ягад

    ШАШЛЫЧКІ З САДАВІНЫ Ў СОУСЕ КАРАМЕЛЬ

    -чорны перац молаты - па густу

    -апельсінавы лікёр - 3 ст. л.

    -алей для змазвання - 50 мл

    -цытрынавы сок - 1 цытрына

    -кісла-салодкія яблыкі ці салодкія яблыкі - 3 шт.

    -крэпкія сярэднія грушы - 3 шт.

    -масла сметанкавае - 2 ст. л.

    Для соусу

    -смятана - 5 ст. л.

    -масла сметанкавае салодкае - 100 г

    -карычневы цукар дэмерара - 0,5 шклянкі

     

    1. Разрэжце яблыкі і грушы на 4 часці,

    ачысціце ад лупіны і акуратна выдаліце асяродак.

    Паліце цытрынавым сокам з лікёрам, пасыпце перцам,

    пакіньце на 15 хвілін.

    2. Для соусу ўсыпце цукар у патэльню, апырскайце вадой,

    пастаўце на невялікі агонь і пачакайце, калі цукар расплавіцца.

    Акуратна дадайце нарэзанае кавалачкамі масла

    і перамяшайце (асцярожна: цукар можа пырскацца!).

    Праз 2-3 хвіліны бурнага кіпення дадайце смятану,

    перамяшайце і зніміце з агню.

    Захоўвайце цёплым.

    3. Наніжыце ўпярэмежку чвэртачкі яблыкаў і груш на папярэдне

    вымачаныя ў вадзе драўляныя шпажкі ці тонкія металічныя шампуры.

    4. Вышмаруйце прыгатаваныя шашлычкі растопленым сметанкавым

    маслам і запякайце на змазанай алеем рашотцы прыкладна 5-6 хвілін,

    пакуль садавіна не стане мякчэй

    і не пачнуць набываць залаціста-карычневае адценне.

    5. Выкладзіце гатовыя шашлычкі на талеркі і паліце соусам карамель.

    Гаспадыні на нататку

    Да ведама: драўняныя шпажкі, перад тым як нанізваць на іх садавіну,

    неабходна на паўгадзіну замачыць у халоднай вадзе.

    Тады яны не будуць загарацца на рашотцы

    і "высмоктваць" сокі рыхтуючыхся на іх фруктовых шашлычкоў.

    Калі жадаеце, можаце дадаць у ваду для вымочвання некалькі кропель

    духмянага алкаголю - каньяку ці фруктовага лікёру -

    тады садавіна ўбярэ гэты пах

    Катэгорыя: Стравы з садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (09.12.2014)
    Праглядаў: 332 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar