-0,5 кг яблыкаў
-100-150 г гарбузы
-2 ст.л. карыцы
-1-2 ст.л. цукру
1. Яблыкі вымыйце, абсушыце, выміце асяродак.
2. Гарбуз натрыце на тарцы, дадайце цукар, карыцу.
Нафаршуйце яблыкі начыннем.
3. Выкладзіце яблыкі ў форму, дадайце на дно ледзь-ледзь вады.
4. Зачыніце іх зверху фальгой і запякайце 20 хвілін пры 180°С.
5. Затым фальгу зніміце,
пасыпце яшчэ цукрам запякайце яблыкі яшчэ 10-15 хвілін.
Запечаныя яблыкі з гарбузом можна падаць як самастойную страву
ці з рассыпістым рысам.
|