-па 1 ст. л. кедравых арэхаў, міндаля і кешшу
-вадкі мёд ці кляновы сіроп для падачы
-молатая карыца - 1 г. л.
-плады вяленага інжыра - 2 шт.
-вяленыя фінікі - 2 шт.
-буйныя зялёныя яблыкі - 4 шт.
-дробка імбірнага парашка
-невялікая жменя дробных цёмных разынак
Крок 1
Разынкі і інжыр заліце цёплай вадой на 20 хвілін.
Затым адкіньце на друшляк, абсушыце і нарэжце.
Пасечыце фінікі і арэхі. Змяшайце сухафрукты, арэхі, карыцу і імбір.
У яблыкаў зверху выміце асяродак, не праразаючы яблыка да канца.
Вельмі акуратна вострай лыжкай выміце знутры частку мякаці,
не пашкоджваючы сценкі яблыка.
Насячыце яблыкі калыпком з усіх бакоў
(каб яны не лопнулі падчас запекання).
Крок 2
Шчыльна нафаршуйце яблыкі сумессю сухафруктаў з арэхамі.
Загарніце кожнае яблыка у фальгу,
пакінуўшы адкрытай невялікую адтуліну зверху.
Крок 3
Пастаўце яблыкі на бляху ў разагрэтую да 180 °С духоўку
прыкладна на 35 хвілін.
Падавайце гарачымі, цёплымі ці халоднымі, з мёдам
ці кляновым сіропам, па жаданні.
|