ЗАКУСКАМІ прынята зваць невялікія порцыі больш ці меньш вострых ці салёных страў, з якіх звычайна пачынаюць абед ці вячэру (радзей сняданак). Яны разлічаны на ўзрушанасць апетыту перад асноўнымі стравамі - гэтым і тлумачыцца традыцыйны парадак падачы іх да стала. Прычым закускі ўзбуджаюць апетыт не толькі дзякуючы сваім смакавым якасцям, але і прывабнаму вонкаваму выгляду. Хораша аформленыя, якія суправаджаюцца адпаведным гарнірам закускі - упрыгожванне святочнага стала. Закускамі могуць быць бутэрброды розных памераў, салаты, вінегрэты, паштэты. А таксама заліўныя стравы, халадцы, адвараныя і смажаныя мяса, рыба, хатняя птушка, з вострымі заправамі і соусамі, разнастайныя саленні і марынады, і іншыя кулінарныя вырабы. Выдатным матэрыялам для падрыхтоўкі закусак служаць - сыры, каўбасы, разнастайныя кансервы, мясная і рыбная вэнджаніна, селядцы.
|