-мякаць свініны (карэйка ці кумпяк) - 1 1/2 кг
-часнык - 2 зубчыка
-масла сметанкавае - 2 ст. лыжкі
-перац духмяны гарошкам - 7 шт.
-куркума молатая - 1 г. лыжка
-перац чорны молаты - па густу
-соль - па густу
Часнык разрэжце на палоўкі. Мякаць свініны вышмаруйце маслам, пасаліце, паперчыце, зрабіце праколы ў некалькіх месцах. У атрыманыя праколы ўстаўце гарошыны перцу і часнык. Паверхню свіной мякаці пасыпце куркумой. На бляху выкладзіце падрыхтаваную свіную мякаць, падліце 3 ст. лыжкі вады і запякайце 1,5 гадзіны, перыядычна паліваючы мяса вылучыўшымся сокам. Падайце бужаніну, нарэзаўшы на порцыі, з адваранай бульбай і зелянінай.
|