-ялавічына - 1 кг,
-цыбуля,
-часнык,
- перац,
-соль,
-спецыі.
Мяса кавалкам абсмажыць з усіх бакоў да румянай скарыначкі ў невялікай колькасці тлушчу ці без яго (калі патэльня з тэфлонавым пакрыццём). Мяса перакласці ў рондаль, дадаць 1/2 шклянкі вады і тушыць мяса на павольным агні пры зачыненым вечку 45-50 хвілін. Затым дадаць дробна парэзаную цыбулю, часнык, перац і любыя спецыі па густу. Тушыць яшчэ 10-15 хвілін. Не вымаючы мяса з рондаля пакінуць яго ва ўтварыўшымся соусе на 5-6 гадзін. Затым выняць мяса з соусу, густа пасаліць з усіх бакоў, абсыпаць спецыямі і пакласці ў сухую пасудзіну. Зачыніць вечкам. Праз 5-6 гадзін мяса гатова да ўжывання. Ўтварыўшыйся соус можна выкарыстоўваць у якасці паліўкі да бульбы, рысу, можна дадаваць у супы ў якасці запраўкі.
|