Фаршмак - закуска габрэйскай кухні. У аснове фаршмака - селядцовы паштэт, для чаго салёны селядзец папярэдне вымочваюць у малацэ, затым выдаляюць скуру, усе костачкі і атрыманую паляндвіцу дробна-дробна сякуць і расціраюць да аднастайнасці. У селядцовую масу дадаюць кіслае яблыка, цыбулю, мякіш белага хлеба, вараныя яйкі. Усе інгрэдыенты, таксама як і селядзец, папярэдне здрабняюцца. Гатовы фаршмак па густу запраўляюць соллю, цукрам і воцатам. У выніку атрымліваецца апетытны паштэцік, які можна нашмараваць на лустачку хлеба ці з'есці проста так. Рэцэптаў гэтай стравы так шмат, што цяжка зразумець, дзе ж усёткі фаршмак , а дзе штосьці іншае, прычым названае ўсё адно фаршмакам . У нашым уяўленні гэта закуска з салёнай рыбы з дадаткамі, якія здрабняюцца, змешваюцца і падаюцца на стол. Аднак у кулінарных кнігах ёсць рэцэпты печанага фаршмака, які рыхтуюць з мяса, напрыклад, з бульбай.
|