-селядзец (салёны) - 1 шт.
-арэхі грэцкія - 5 шт.
-яблыкі - 1 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-яйка (варанае) - 1 шт.
-батон (чэрствы, лустачка) - 1 шт.
-алей - 2 ст.л.
-сок цытрынавы - 2 г.л.
-перац чорны (молаты) - па густу
-цытрына - па густу,
-зеляніна кропу ці пятрушка - па густу.
Селядца разрабіце на паляндвіцу без скуры. Яблыка ачысціце. Цыбулю дробна нарэжце і абсмажце на часткі масла. Арэхі дробна пасячыце і абсмажце на сухой патэльні, памешваючы. Паляндвіцу селядца, яйка, цыбулю, яблыка, батон і арэхі прапусціце праз мясасечку. Запраўце пакінутым алеем, перцам і цытрынавым сокам, добра ўзбіце. Астудзіце. Перад падачай выкладзіце фаршмак у сялёдачніцу, аформіце цытрынай і зелянінай.
|