-бульба -курыца (паляндвіца)
-селядзец
-цыбуля рэпчатая
-сметанкавае масла
-смятана
-яйка (жаўткі і бялкі)
-сыр
-алей
-лісце салата - па густу
-лісце базіліка - па густу.
Бульбу ачысціць, вымыць і адварваць 20 хвілін. Курыную паляндвіцу адварваць 25 хвілін. Селядзец ачысціць і выдаліць косткі. Курыцу і селядзец прапусціць праз мясасечку і перамяшаць. Цыбулю нарэзаць дробнымі кубікамі. Разагрэць патэльню, уліць 40 г алею і абсмажыць цыбулю да залацістага колеру. Бульбу прапусціць праз прэс, змяшаць з цыбуляй і дадаць да курыцы і селядца. Затым пакласці размякчанае сметанкавае масла, смятану, усыпаць муку, усё перамяшаць і прапусціць праз мясасечку. Жаўткі адлучыць ад бялкоў. Жаўткі дадаць да фаршмака, заправіць і перамяшаць. Бялкі ўзбіць у крутую пену і перамяшаць з фаршмакам. Сыр нацерці на буйнай тарцы. Форму вышмараваць алеем, пакласці ў яе фаршмак, пасыпаць сырам і апырскаць алеем. Запякаць 40 хвілін у духоўцы пры 200 С. Фаршмак пакласці на лісце салаты, упрыгожыць лісцікамі базіліка.
|