-салёны селядзец (паляндвіца) - каля 200 г;
-рэпчатая цыбуля - 1 шт.;
-яйка - 4 шт.;
-яблыка (кіслае) - 1 шт.;
-воцат - 1-2 ст.л.;
-для ўпрыгожвання: вараны жаўток
Цыбулю дробна-дробна пасекчы нажом ці здрабніць у працэсары. Вараныя яйкі падзяліць на жаўткі і бялкі. бялкі дробна пасекчы, жаўткі пасекчы, а затым расцерці з воцатам. Яблыка нацерці на дробнай тарцы. Растрыбушыць селядца, адлучыць паляндвіцу. Дробна пасекчы паляндвіцу нажом. Змяшаць усе інгрэдыенты ў місцы і перамяшаць.Паскладаць у сялёдачніцу фаршмак, аформіўшы яго як цэлую рыбу з галавой і хвастом. Зверху ўпрыгожыць здробненым жаўтком.
|