-ялавічны язык -1 кг,
-сэрца -1 кг,
-свіныя ножкі -2 кг,
-свіная скурка -500 г,
-свіны кумпяк -500 г,
-соль -110 г,
-маяран -20 г,
-часнык -10 г,
-воцат -1 сталовая лыжка.
Ялавічны язык вымачываюць, апускаюць у кіпень і вараць, пакуль скура не пачне адлучацца. Калі язык сварыцца, яго чысцяць, астуджаюць і наразаюць кубікамі ў 2 мм. Свіныя ножкі вараць да поўнай гатовасці, адлучаюць мяса ад костак, а мяса наразаюць на такія ж дробныя кавалкі, як язык. Сэрца, свіную скурку і мяса вараць і наразаюць на кавалкі ў 2 см. Падрыхтаваную такім чынам сыравіну змешваюць, дадаюць рэзкіх затавак па рэцэпту і булён у такой колькасці, каб запоўніць прастору паміж кавалкамі мяса і абалонкай. Атрыманы фарш набіваюць у бурбалкі і вараць 1 - 1,5 гадзіны, пасля чаго прасуюць і астуджаюць
|