-свіныя ножкі -1 кг,
-свіныя языкі -1 кг,
-свіныя вушы -1 кг,
-сэрца -2 кг,
-маяран -10 г,
-чорны перац -10 г,
-часнык -10 г.
Вараць субпрадукты. Адлучаюць мяса ад костак і чысцяць языкі ад скуры. Звараныя субпрадукты астуджаюць, наразаюць кубікамі ў 8 - 10 мм і змешваюць са спецыямі. Гатовую масу кладуць у формы, наяўныя ў распараджэнні (можна і ў чайныя кубкі) і заліваюць булёнам, атрыманым пры варэнні субпрадуктаў. Формы ставяць на холад для застывання халадца. Перад падачай да стала халадзец выкладваюць на талерку і гарніруюць саленнем. Каб лягчэй было выкласці халадзец, формачку ці кубак акунаюць у гарачую ваду.
|