-свіныя языкі -1 кг,
-мякаць свіной галавы -3,5 кг,
-свіная скурка -500 г,
-чорны перац -25 г,
- часнык -5 г.
Усе субпрадукты вымачываюць у расоле і вараць. Языкі выбіраюць невялікія, каб іх можна было пакласці цалкам, не разразаючы. Вараныя языкі чысцяць, а мякаць свіной галавы наразаюць на кавалкі ў 2 - 3 см. Скурку прапускаюць праз мясасечку. Прыгатаваную такім чынам сыравіну змешваюць са спецыямі і булёнам (да 15%). Атрыманы фарш набіваюць у бурбалкі ці свіныя страўнікі. Халадзец вараць 70 - 80 мін у вадзе пры тэмпературы 85°, прасуюць і астуджаюць.
|