-сэрца і ныркі -2 кг,
-мякаць свіной галавы -2 кг,
-сухажыллі ад цягліц канечнасцяў -1 кг,
-чорны перац -20 г,
-карыца -5 г,
-гваздзіка-5 г,
-мушкатавы арэх -1.
Сэрца, ныркі і мякаць свіной галавы вымачываюць у расоле і вараць. Адлучаюць косткі свіной галавы, а ўсё астатняе наразаюць кубікамі ў 15 мм. Сухажыллі вараць, пакуль яны не размягчацца настолькі, што іх лёгка можна будзе раздзіраць, затым прапускаюць праз мясасечку з дробнай рашоткай. Сыравіну, прыгатаваную такім чынам, змешваюць з рэзкімі затаўкамі. Разліваюць у формы такім жа спосабам, як паказана ў папярэднім рэцэпце, але да булёна дадаюць трохі крыві, каб надаць яму чырвонае адценне.
|