-мякаць свіной галавы -2 кг,
-ялавічныя рубцы -2 кг,
-свіная скурка -1 кг,
-соль -125 г,
-чорны перац -10 г,
- часнык- 10 г.
Мякаць свіной галавы вымачываюць у расоле і вараць. Адлучаюць косткі, а мяса астуджаюць і наразаюць на кавалкі ў 2 - 3 см. Ялавічныя рубцы вараць, астуджаюць і наразаюць кубікамі ў 1 см. Свіную скурку добра праварваюць і прапускаюць праз мясасечку. Усю сыравіну змешваюць з рэзкімі затаўкамі. Заліўное можна прыгатаваць у любым посудзе, які знаходзіцца ў распараджэнні хатняй гаспадыні, але самай падыходнай для гэтай мэты з'яўляецца форма для кекса. У форму наліваюць першым чынам трохі астуджанага празрыстага булёна . Затым кладуць прыгатаваную масу і заліваюць празрыстым булёнам. Форму пакідаюць у халодным месцы, для таго каб заліўное застыла. Перад падачай да стала, форму акунаюць у гарачую ваду і выкладваюць заліўное на талерку.
|