-сала
-часнык
спецыі:
-хмелі-сунелі
-перац
-кроп
Сала нарэзаць невялікімі кавалкамі. Бяром вялікі посуд - таз ці рондаль, на дно насыпаем трохі спецый. Бяром кожны кавалак сала, шаруем соллю прама над рондалем. падрыхтаванае салаукладываем ў рондаль, перасыпаючы кожны шэраг спецыямі і нарэзаным кругляшкамі часныком. Калі рондаль будзе поўны, злёгку прымінаем сала і ставім зверху груз прыкладна на 3 кг. Падрыхтаванае сала пакідаем у цёплым месцы на 3-4 дня. Затым выцягваем сала з рондаля, выліваем сок, стрэсваем лішнюю соль, укручваем у х/б тканіна і перакладаем у халадзільнік. Як толькі сала замерзне - можна падаваць да стала.
|