Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Закускі

    САЛАНІНА

    1 спосаб.

    Сала соляць асобна ад іншай свініны.. На кожны фунт сала, з якога абрэзана ўсё мяса, даюць 2 лота пражанай солі. Першую лусту кладуць скурай уніз у плазаватае карыта, надразаюць яе да скуры з прамежкамі шырынёй 3-4 пальцы, пасыпаюць соллю увесь кавалак, уціраючы ў надрэзы. Тое ж самае робяць і з іншай лустай, што кладуць на першую скурай уверх. Трэці кавалак мусіць ляжаць скурай да скуры і г.д. Затым прыціскаюць сала дошкай і каменем і пакідаюць на 2-3 тыдні. Лусты абавязкова пераварочваюць, каб тыя з іх, што знаходзіліся зверху, апынуліся знізу, тады соль раўнамерна насычае іх. Потым сала вымаюць, трохі падсушываюць на ветры альбо захоўваюць у сухім і халодным месцы, куды паветра не даходзіць, ці вендзяць у халодным дыме. Вянджэнне робіць больш стойкім, але не ўсім падабаецца пах дыму. Лепш сала саліць, нарэзанным на кавалкі, у скрынях, шчыльна накрытых, якія стаяць у сухім і халодным памяшканні.

    2 спосаб.

    Значныя лусты сала добра соляць і трымаюць у якой-небудзь пасудзіне 18 дзён. Пасля дастаюць, закручываюць у сена, высушанае на печы, і складываюць у скрыню, дно якой таксама заслана сенам. Кожны рад яшчэ перакладываюць сенам, каб не было пустых месцаў, у якія можа трапіць паветра. На працягу лета скрыню аглядаюць некалькі разоў. Заўважыўшы на сале вільгаць, старанна яговыціраюць, прасушваюць на ветры, а потым зноў перакладваюць свежым сухім сенам. Калі ж сена адразу добра высушана на печы, тады рэдка узнікае неабходнасуь яго зменьваць. Скрыню шчыльна зачыняюць накрыўкай і ставяць у халоднае вельмі сухое памяшканне. Сала не псуецца цэлы год.

    Катэгорыя: Закускі | Дабавіў: wawkalaki (08.07.2014)
    Праглядаў: 518 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar