-бужаніна - 500 г
-косці свіныя - 1 кг
-морква - 2-3 шт
-цыбуля - 2-3 шт
-корань салеры - 1 шт
-памідоры - 2 шт
-агурок - 2 шт
-перац салодкі - 1 струк
-жэлацін - 40 г
-кроп - 50 г
-гарчыца - 2 ст. лыжка
-воцат - 1 ст. лыжка
-лаўровы ліст - 2 шт
-гваздзіка (бутон) - 1 шт
-перац чорны - 3-4 гарошына
-перац чорны молаты - па густу
-соль - па густу
Моркву ачысціць, вымыць, нарэзаць кружочкамі. Корань салеры ачысціць, вымыць, буйна нарэзаць, апырскаць воцатам. Цыбулю нарэзаць кольцамі. Жэлацін размачыць у ледзь цёплай вадзе. Косці вымыць, заліць халоднай падсоленай вадой. Варыць на працягу 2 гадзін, час ад часу здымаючы пену, затым пакласці моркву, корань салеры і цыбулю. Варыць яшчэ на працягу 20 хвілін. Пасля гэтага косткі, цыбулю і карэнні выняць з булёна. Булён працадзіць, пакласці ў яго лаўровы ліст, перац гарошкам і гваздзіічку. Пракіпяціць на слабым агні на працягу 10 хвілін, а затым ізноў працадзіць. Злучыць яго з набраклым жэлацінам, давесці да кіпення і зняць посуд з агню. Памідоры вымыць, абсушыць, нарэзаць тонкімі долькамі. Кроп вымыць, абсушыць, дробна нарэзаць. Салодкі перац вымыць, ачысціць ад насення і перагародак, нарэзаць кольцамі. Агуркі вымыць, абсушыць, нарэзаць тонкімі долькамі. Бужаніну нарэзаць парцыённымі кавалкамі, пакласці іх у адзін шэраг у форму, зверху змесцаваць цыбулю, корань салеры, моркву. Заліць булёнам і паставіць у прахалоднае месца на 4-5 гадзін, пакуль жэле не застыне. Гатовае заліўное разрэзаць, паперчыць па густу, вышмараваць гарчыцай. Упрыгожыць памідорамі, перцам, агуркамі, пасыпаць кропам.
|