- бручка - 1,5 кг
- сліўкі - 2 шклянкі
- паніровачныя сухары - 1 кубак
- цёмны цукровы сіроп - 1/2 шклянкі
- яйка - 1 шт.
- молаты імбір - 1.5 г. л.
- белы перац - 1/2 г. л.
- мушкатавы арэх - 1/2 г. л.
- соль - 1 ст. л.
для паніравання:
- паніровачныя сухары
- сметанкавае масла.
Ачысціце бручкі шчоткай, зніміце з іх лупіну. Нарэжце на вялікія кавалкі і адварыце ў падсоленай вадзе, пакуль яны не стануць мяккімі, гэта зойме каля 30-40 хвілін. Працэдзіце, адвар не вылівайце, з дапамогай міксера прыгатуйце з бручкі пюрэ. Дадайце сумесь слівак з паніровачнымі сухарамі, цёмны сіроп, узбітае яйка, заправы і гэтулькі адвара, колькі трэба для утварэння друзлай, мяккай сумесі. Выкладзіце сумесь у змазаную маслам форму, выдушыце на паверхні відэльцам узор, пасыпце тонкім пластом паніровачных сухароў. Пакладзіце на паверхню кавалачкі сметанкавага масла, выпякайце ў духоўцы 1,5-2 гадзіны пры тэмпературы 175°С. Для ўзмацнення водару бручкавай запяканкі можна дадаць трохі дробна парэзанай і падсмажанай цыбулі.
|