-адвар дражджавы з баравікоў – 30 г
-лісічкі ці баравікі (сушоныя) – 30 г
-бульба - 1.2 кг
-часнык - 1 зубчык
-цыбуля-шалот - 2 шт.
-масла сметанкавае - 1 ст.л.
-сліўкі – 400 г
-соль,
-перац белы (молаты) - па густу.
Дражджавы адвар з баравікоў хутка закіпяціць у 1/2 л вады і адставіць. Сушоныя грыбы старанна прамыць у друшляку і замачыць у гарачым дражджавым адвары з вадой прыблізна на 4 гадзіны. Бульбу ачысціць, вымыць і нарэзаць тонкімі кружочкамі. Гэта зручна зрабіць з дапамогай гароднінарэзкі. Ваду з-пад грыбоў прапусціць праз сіта і сабраць. Дольку часныку і цыбуліны ачысціць і дробна пасекчы. Сметанкавае масла растапіць у рондалі і тушыць у ім часнычна-цыбульную сумесь, пакуль яна не стане празрыстай. Затым змяшаць змесціва рондаля з вадой з-пад грыбоў і сліўкамі і адставіць. Разагрэць духоўку да 160-180C. Палову бульбы пакласці на дно вялікай формы для запяканкі. Заправіць соллю і перцам. Замочаныя грыбы раўнамерна раскласці на бульбе і паліць паловай сметанкавага соусу. Пакінутую бульбу раскласці зверху, заправіць соллю і перцам і паліць пакінутым сметанкавым соусам. Выпякаць у духоўцы (унізе, тэмпература 140-160C) на працягу 40-50 хвілін да утварэння залаціста-карычневай скарыначкі. Запяканку можна прыгатаваць у якасці паўнавартаснай і каларыйнай стравы на 4 чалавека і падаць з салатай. Яна падыдзе таксама ў якасці гарніру на 6 чалавек, асабліва да дзічыны ці стравам з ялавічыны.
|