Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    БУЛЬБЯНАЯ ЗАПЯКАНКА

    -1 кг бульбы (не рассыпістай),

    -100 г слівак,

    -425 мл малака (3,5 %тлустасці),

    -4 яечных жаўтка,

    -масла для змазвання,

    -соль,

    -перац,

    -2 ст. лыжкі масла,

    -100 г нацёртага сыра,

    -2 ст. лыжкі дробна сечанай зеляніны.

     

    Бульбу пачысціць, прамыць і нарэзаць тонкімі лустачкамі. Прасушыць лустачкі папяровым ручніком. Жаўткі ўзбоўтаць і падмяшаць да малака са сліўкамі. Разагрэць духоўку да 250 градусаў. Вышмараваць маслам вялікую плоскую форму для запекання. Пакласці у яе пластамі чарапіцападобна лустачкі бульбы. Пры гэтым кожны пласт саліць і перчыць. Палову масла шматкамі пакласці зверху на бульбу і пасыпаць сырам. Заліць яечна - малочнай сумессю і зноў пакласці шматкі пакінутага масла. Паставіць форму ў духоўку на сярэднюю планку і запякаць прыкладна 1 гадзіну. За 10 хвілін да канца прычыніць форму алюмініевай фальгой, каб запяканка зверху не падгарэла. Перад падачай на стол пасыпаць запяканку пятрушкай.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (05.07.2014)
    Праглядаў: 216 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar