-спаржа – 500 г
-сметанкавае масла - 1 ст.л.
-бульба (рассыпістая) – 800 г
-мушкатавы арэх,
- соль - па густу
-перац (свежазмелены) - па густу
-зялёная цыбуля - 1 пучок
-вяндліна – 250 г
-сліўкі – 200 г
-яйка - 4 шт.
Спаржу ачысціць і нарэзаць кавалачкамі. Калі трэба - абрэзаць ніжнія канцы. Адварыць у невялікай колькасці падсоленай вады з 1 г. л. масла. Вычышчаную бульбу нацерці тым часам на буйнай тарцы. Форму вышмараваць пакінутым маслам, пакласці ў яе бульбу, пасыпаць здробненым мушкатавым арэхам і перцам. Зялёную цыбулю старанна вымыць і дробна нарэзаць. Вяндліну нарэзаць вузкімі палоскамі. Спаржу, вяндліну і цыбулю пакласці пластамі ў форму на бульбу. 1/8 л адвара спаржы змяшаць са сліўкамі і яйкамі і паліць страву. Запякаць 45 хвілін у папярэдне разагрэтай да 220 С духоўцы.
|