-сметанкавае масла - 1.5 ст.л.
-фенхель - 2 шт.
-бульба – 650 г
-сыр (цёрты) - 1/2 шклянкі
-сыр (цёрты) - 6 ст.л.
-сліўкі (густыя) - 1/2 шклянкі
-соль,
-перац (молаты) - па густу.
Разагрэць духоўку да 200 С. Вышмараваць маслам форму для выпечкі. Нарэзаць бульбу і фенхель вельмі тонкімі лустачкамі. Пакласці ў падрыхтаваную форму бульбу ў тры пласта, чаргуючы яго двума пластамі фенхеля. Заправіць кожны пласт соллю і перцам, пасыпаць 2 сталовымі лыжкамі сыра і вышмараваць 1/2 сталовай лыжкі сметанкавага масла. Выліць зверху сліўкі. Выпякаць, пакуль бульбу не стане мяккай і не будзе лёгка пратыкацца нажом, каля 45 хвілін. Пасыпаць пакінутым 1/2 шклянкі цёртага сыра і выпякаць да залаціста-карычневага колеру, ад 15 да 20 хвілін.
|