-бульба (вараная) - 4 шт.
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-шампіньёны – 200 г
-шпроты - 1 слоік
-смятана - 4 ст.л.
-яйка - 3 шт.
-белы перац (молаты) - 1/3 г.л.
-соль - 1/3-1/2 г.л.
-сода - на кончыку нажа.
Адварыць бульбу ў мундзіры. Астудзіць. Ачысціць. Парэзаць лустачкамі. Цыбулю дробна нарэзаць і абсмажыць на сярэднім агні да лёгкага засмажвання. Шампіньёны парэзаць пласцінкамі, пакласці ў патэльню да цыбулі. Агонь дадаць да максімума. Абсмажыць грыбы пры памешванні да выпарэння вадкасці і з'яўлення румянай скарыначкі. Цыбулю з грыбамі пакласці ў міску, адцэджваючы лішняе масла. Астудзіць. Масла са шпрот зліць, шпроты паламаць на невялікія (1,5-2 см) кавалачкі. Форму вышмараваць маслам. Пакласці пласт бульбы, злёгку пасаліць. Затым пласт рыбы і пласт грыбоў з цыбуляй. Для залівання яйка разбоўтаць з соллю, перцам, содай і смятанай. Яечнай масай заліць рыбна-бульбяныя пласты. Духоўку разагрэць да 180 С і запякаць 20-30 хвілін, у залежнасці ад жаданай цвёрдасці запяканкі. Падаваць у гарачым ці халодным выглядзе.
|