Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    БУЛЬБЯНАЯ ЗАПЯКАНКА З КРАБАВЫМ МЯСАМ

    -крабавае мяса – 450 г

    -бульба - 1.4 кг

    -аліўкавы алей - 1 ст.л.

    -часнык - 1 зубок

    -сліўкі (тлустасць 30%) - 320 мл

    -мушкатавы арэх,

    -белы перац,

    -марская соль - па густу.

     

    Разагрэць духоўку да 230 С. Дно і сценкі гарачатрывалай формы (38х25х2 см) вышмараваць аліўкавым алеем. Плоскасцю нажа раздушыць вычышчаны зубок часныку і нацерці ім дно і сценкі формы. У невялікім кубку змяшаць разам сліўкі, цёрты мушкатавы арэх, марскую соль і молаты белы перац. Крабавае мяса разабраць на кавалачкі, выдаліўшы хітынавыя пласцінкі, і падзяліць на 3 роўныя порцыі. Бульбу ачысціць і нарэзаць папярок на лустачкі таўшчынёй каля 3 мм. Усе вычышчаныя бульбяныя лустачкі падзяліць на 4, прыкладна роўныя, порцыі. На дно формы раўнамерна размеркаваць порцыю бульбы, зверху - порцыю крабавага мяса. Заправіць пласт крабаў соллю і молатым белым перцам. Паўтарыць пласты, запраўляючы крабавае мяса соллю і перцам. Верхні пласт павінен быць бульбяным. Заліць ўсё сліўкамі, імкнучыся прытапіць верхні бульбяны пласт. Накрыць форму фальгой і запякаць на сярэдняй паліцы каля 20 хвілін. Па заканчэнні 20 хвілін, зняць фальгу і запякаць яшчэ каля 25 хвілін, пакуль бульба не стане мяккай, а верхні пласт не падрумяніцца.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (13.07.2014)
    Праглядаў: 197 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar