-бульба (буйная) - 5 шт.
-курыца (без костак і скуры) – 500 г
-таматы вяленыя (з базілікам) - 4 шт.
-сыр ламбер - 50-60 г
-сыр бры – 50 г
-цыбуля- рэпка - 1 шт.
-часнык - 3 зубчыка
-сліўкі (25%) - 300 мл
-базілік зялёны - 3-4 галінкі
-сметанкавае масла – 50 г
-яйка - 1 шт.
-соль - па густу
-сумесь перца - па густу
-папрыка - па густу
-кайенскі перац - па густу
-аліўкавы алей.
Бульбу вымыць і адварыць у мундзіры. Варыць у плыні 10-15 хвілін да паўгатовасці, затым заліць ледзяной вадой і ачысціць ад скуркі. Паляндвіцу курыцы вымыць і нарэзаць дробнымі лустачкамі. Цыбулю, часнык, вяленыя таматы і лісточкі з дзвюх галінак базіліка здрабніць у блендэры. Абсмажыць сумесь гародніны з блендэра ў аліўкавым алеі, да празрыстасці цыбулі. Дадаць папрыку і кайенскі перац. Вышмараваць форму для запекання сметанкавым маслам. Астатняе масла пакласці ў піялу са сліўкамі і падагрэць у мікрахвалеўцы, масла павінна растапіцца ў сліўках. Дадаць у сліўкі соль і сумесь перцаў. Ламбер нацерці на буйнай тарцы. Бры нарэзаць кубікамі і змяшаць 2 віда сыра. Бульбу нарэзаць кружочкамі таўшчынёй 7 мм прыкладна. Пакласці першы пласт бульбы ў форму. Затым 0,5 курынай паляндвіцы. Далей ідзе дуэт сыра 0,5 усёй колькасці. Затым пласт цыбулі, часныку, таматаў і базіліка. Зараз трэба ў сліўкі і масла дадаць яйка, злёгку ўзбіць відэльцам і палову раўнамерна выліць па-над першымі пластамі запяканкі. Далей пласт бульбы, пласт курыцы, пласт сыра, пласт цыбулі з часныком таматамі і базілікам і рэшткі сметанкавага соусу. Ставім паўфабрыкат запяканкі ў добра разагрэтую духоўку. Пячом на сярэднім агні ў плыні 20-25 хвілін да залацістага колеру. Перад падачай пасыпце свежым базілікам.
|