Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    БУЛЬБЯНАЯ ЗАПЯКАНКА З КУРЫЦАЙ І ВЯЛЕНЫМІ ТАМАТАМІ

    -бульба (буйная) - 5 шт.

    -курыца (без костак і скуры) – 500 г

    -таматы вяленыя (з базілікам) - 4 шт.

    -сыр ламбер - 50-60 г

    -сыр бры – 50 г

    -цыбуля- рэпка - 1 шт.

    -часнык - 3 зубчыка

    -сліўкі (25%) - 300 мл

    -базілік зялёны - 3-4 галінкі

    -сметанкавае масла – 50 г

    -яйка - 1 шт.

    -соль - па густу

    -сумесь перца - па густу

    -папрыка - па густу

    -кайенскі перац - па густу

    -аліўкавы алей.

     

    Бульбу вымыць і адварыць у мундзіры. Варыць у плыні 10-15 хвілін да паўгатовасці, затым заліць ледзяной вадой і ачысціць ад скуркі. Паляндвіцу курыцы вымыць і нарэзаць дробнымі лустачкамі. Цыбулю, часнык, вяленыя таматы і лісточкі з дзвюх галінак базіліка здрабніць у блендэры. Абсмажыць сумесь гародніны з блендэра ў аліўкавым алеі, да празрыстасці цыбулі. Дадаць папрыку і кайенскі перац. Вышмараваць форму для запекання сметанкавым маслам. Астатняе масла пакласці ў піялу са сліўкамі і падагрэць у мікрахвалеўцы, масла павінна растапіцца ў сліўках. Дадаць у сліўкі соль і сумесь перцаў. Ламбер нацерці на буйнай тарцы. Бры нарэзаць кубікамі і змяшаць 2 віда сыра. Бульбу нарэзаць кружочкамі таўшчынёй 7 мм прыкладна. Пакласці першы пласт бульбы ў форму. Затым 0,5 курынай паляндвіцы. Далей ідзе дуэт сыра 0,5 усёй колькасці. Затым пласт цыбулі, часныку, таматаў і базіліка. Зараз трэба ў сліўкі і масла дадаць яйка, злёгку ўзбіць відэльцам і палову раўнамерна выліць па-над першымі пластамі запяканкі. Далей пласт бульбы, пласт курыцы, пласт сыра, пласт цыбулі з часныком таматамі і базілікам і рэшткі сметанкавага соусу. Ставім паўфабрыкат запяканкі ў добра разагрэтую духоўку. Пячом на сярэднім агні ў плыні 20-25 хвілін да залацістага колеру. Перад падачай пасыпце свежым базілікам.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (13.07.2014)
    Праглядаў: 211 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar