-бульба (дробная) - 1.5 кг
-соль - 1 дробка
-кары - 1 г.л.
-яйка - 2 шт.
-кроп - 1 пучок
для начыння:
-фарш курыны - 300-400 г
-салодкі перац (чырвоны) - 1/2 шт.
-салера (маленькі карэньчык) - 1/3 шт.
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-соль - 1 дробка
-сумесь перац - 1 г.л.
-масла (для смажання)
для залівання:
-вада - 3/4 шклянкі
-смятана - 2 ст.л.
-мука - 2 ст.л.
-яйка - 1 шт.
-цвёрды сыр (цёрты) – 150 г.
Спачатку неабходна сварыць бульбачку, ачысціць яе і пракруціць на мясасечцы. Дадаць яйкі, соль, кары, кроп нарэзаны (можна сушоны) па густу. Пакуль варыцца бульбачка, смажым начынне: фарш, трохі алею, кавалачкамі нарэзаны карэньчык салеры, чырвоны салодкі перац (можна замяніць 1 буйным памідорам), цыбулю. Дадаць соль, сумесь перцаў. Падсмажваем хвілін 10, здымаем з агню. Робім заліванне: вада, смятана, мука, яйка. Усё ўзбіць, каб не было камячкоў. Форму змазваем маслам і пасыпаем сухарамі. Выкладваем бульбяную масу, разраўняем і робім борцікі. Затым на бульбачку выкладваем начынне і заліваем смятанавай сумессю. Ставім у духоўку на 20 хвілін пры 220 С, затым дастаём запяканку бульбяную і зверху пасыпаем цёртым сырам. Ставім яшчэ на 25 хвілін. Запяканка бульбяная гатовая, калі зверху з'явілася залацістая скарыначка. Дастаём і наразаем прама ў форме на парцыённыя кавалкі.
|