- бульба - 1 кг
- лісічкі - 600 г
- сліўкі густыя - 250 г
- шалвея - 1/2 пучка
- мушкатавы арэх - 1/2 шт.
- размарын - 1 галінка
- часнык - 2 зубчыка
- масла сметанкавае - 3 ст. л.
- алей аліўкавы - 3 ст. л.
- сыр пекарыно ці пармезан цёрты - 200 г
- перац чорны (молаты) - па густу,
-соль - па густу.
Вычышчаную бульбу адварыце ў падсоленай вадзе 10 хвілін, затым астудзіце і нарэжце кружочкамі. Форму для выпякання вышмаруйце сметанкавым маслам. Паскладайце чарапіцай бульбяныя кружочкі, пасыпце паловай нормы шалвеі, нарэзанай саломкай. Змяшайце 125 г слівак з паловай нормы часныку, прапушчанага праз прэс, запраўце соллю, перцам, нацёртым на дробнай тарцы мушкатавым арэхам і паліце сумессю бульбу. Запякайце пры 230°С 20 хвілін. Лісічкі смажце 1-2 хвіліны на аліўкавым алеі. Дадайце пакінутую шалвею, часнык і дробнанарэзаны размарын, перамяшайце і смажце яшчэ 1-2 хвіліны. Выкладзіце грыбы па-над бульбай, паліце пакінутымі сліўкамі, пасыпце сырам і апырскайце растопленым сметанкавым маслам. Запякайце яшчэ 15 хвілін, да утварэння румянай скарыначкі. Пры падачы нарэжце запяканку на порцыі і выкладзіце на талерку.
|