Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    БУЛЬБЯНАЯ ЗАПЯКАНКА З ЛІСІЧКАМІ

    - бульба - 1 кг

    - лісічкі - 600 г

    - сліўкі густыя - 250 г

    - шалвея - 1/2 пучка

    - мушкатавы арэх - 1/2 шт.

    - размарын - 1 галінка

    - часнык - 2 зубчыка

    - масла сметанкавае - 3 ст. л.

    - алей аліўкавы - 3 ст. л.

    - сыр пекарыно ці пармезан цёрты - 200 г

    - перац чорны (молаты) - па густу,

    -соль - па густу.

     

    Вычышчаную бульбу адварыце ў падсоленай вадзе 10 хвілін, затым астудзіце і нарэжце кружочкамі. Форму для выпякання вышмаруйце сметанкавым маслам. Паскладайце чарапіцай бульбяныя кружочкі, пасыпце паловай нормы шалвеі, нарэзанай саломкай. Змяшайце 125 г слівак з паловай нормы часныку, прапушчанага праз прэс, запраўце соллю, перцам, нацёртым на дробнай тарцы мушкатавым арэхам і паліце сумессю бульбу. Запякайце пры 230°С 20 хвілін. Лісічкі смажце 1-2 хвіліны на аліўкавым алеі. Дадайце пакінутую шалвею, часнык і дробнанарэзаны размарын, перамяшайце і смажце яшчэ 1-2 хвіліны. Выкладзіце грыбы па-над бульбай, паліце пакінутымі сліўкамі, пасыпце сырам і апырскайце растопленым сметанкавым маслам. Запякайце яшчэ 15 хвілін, да утварэння румянай скарыначкі. Пры падачы нарэжце запяканку на порцыі і выкладзіце на талерку.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (13.07.2014)
    Праглядаў: 203 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar