-бульба – 750 г
-соль - па густу
-салодкі перац (зялёны) - 1 шт.
-морква - 2 шт.
-салера (хвосцікі) - 2 шт.
-зялёная цыбуля (з галоўкай) - 1 шт.
-часнык - 2 зубчыка
-алей - па густу
-ялавічына (фарш) – 400 г
-чорны перац (молаты) - па густу
-ялавічны булён - 1/2 шклянкі
-памідораў - 1-2 шт.
-арэхі кеш’ю (для ўпрыгожвання) – 40 г.
Вычышчаную бульбу адварыць на працягу 15-20 хвілін у падсоленай вадзе амаль да паўгатовасці. Гародніну ачысціць і дробна нарэзаць разам з бульбай. У глыбокай патэльні з разагрэтым алеем абсмажыць мясны фарш да гатовасці. Пасаліўшы і паперчыўшы, дадаць нарэзаную гародніну і абсмажваць яшчэ некалькі хвілін да мяккасці. Затым дадаць ялавічны булён і тушыць усё разам прыкладна 10 хвілін на слабым агні. Нарэзаць таматы лустачкамі, пару лустачак адкласці. Палову мяса, тушанага з гароднінай, пакласці ў форму. Зверху пакрыць лустачкамі таматаў, а затым пакласці пакінутае мяса з гароднінай. Адправіць запяканку ў разагрэтую духоўку і выпякаць прыкладна 20 хвілін пры 200 С. Гатовую гароднінную запяканку з фаршам упрыгожыць адкладзенымі лустачкамі таматаў, пасыпаць арэшкамі кеш’ю і падаць да стала.
|