-600 г бульбы,
-2 цыбуліны,
-500 г памідораў,
-400 г паляндвіцы,
-1-2 ст.л. масла,
-1/2 г.л. солі,
-дробка чорнага перцу,
-1/2 г.л. сухога цім’яна,
-50 г цёртага сыра Гауда,
-1/2 шклянкі смятаны,
- масла для формы.
Нарэзаць бульбу, цыбулю і памідоры лустачкамі. Падзяліць фарш на 5-6 тонкіх лустачак. Разагрэць духоўку да 200C. Добра абсмажыць лустачкі паляндвіцы з кожнага боку ў плыні дзвюх хвілін, выняць, затым пасаліць і паперчыць. Вышмараваць бляху маслам, пакласці пласт бульбы, пакласці паляндвіцу, паліць пакінутым маслам, затым ізноў бульбу, памідоры і цыбулю. Пасыпаць зверху соллю, перцам і цім’янам. Змяшаць яйка з сырам і заліць запяканку. Рыхтаваць у духоўцы 15 хвілін. З запяканкай можна падаць любую салату.
|