Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 4
    Гасцей: 4
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    БУЛЬБЯНАЯ ЗАПЯКАНКА З РЫБАЙ І КРЭВЕТКАМІ

    -бульба - 4 шт.

    -сыр пармезан – 50 г

    -пятрушка - па густу

    - кроп - па густу

    -зялёная цыбуля - па густу

    -крэветкі (вычышчаныя) – 70 г

    -рыба чырвоная – 100 г

    -сыр цвёрды – 100 г

    -сліўкі - 4 ст.л.

    -смятана - 4 ст.л.

    -сок цытрынавы - 1 ст.л.

    -лаваш - 2 шт.

    -базілік - па густу

    -соль,

    -перац - па густу

    -паніровачныя сухары,

    -кунжут - па густу

    -алей – 20 г.

     

    Бульбу адварыць да гатовасці "ў мундзіры". Тым часам нацерці пармезан на дробнай тарцы. Зялёную цыбулю, кроп і пятрушку дробна нарэзаць. Гатовую бульбу ачысціць і расцерці ў пюрэ. Заправіць пюрэ соллю і перцам, дадаць цёрты пармезан і сечаную зеляніну. Рыбу парэзаць на кавалкі і змяшаць з крэветкамі. Апырскаць сумесь цытрынавым сокам, дадаць соль, перац і базілік. Добра перамяшаць масу і даць пастаяць 10 хвілін. Тым часам дробна нацерці цвёрды сыр. Дадаць у рыбна-крэветачную сумесь смятану, сліўкі і цёрты сыр, яшчэ раз добра ўсё перамяшаць. У форму, змазаную алеем, пакласці невялікі круглы лаваш, вышмараваць маянэзам і накрыць зверху другім лавашом. На лаваш раўнамерна размеркаваць палову бульбянога пюрэ. Зверху пакласці рыбна-крэветачнае начынне, зачыніць яго пакінутай бульбай. Пасыпаць запяканку паніровачнымі сухарамі і кунжутам, раскласці па паверхні кавалачкі сметанкавага масла. Адправіць запяканку з рыбай у разагрэтую да 180 С духоўку. Выпякаць каля 30 хвілін да утварэння румянай скарыначкі. Гатовую запяканку трохі астудзіць у форме, затым пакласці на талерку і падаць да стала.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (13.07.2014)
    Праглядаў: 190 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar