-бульба - 4 шт.
-сыр пармезан – 50 г
-пятрушка - па густу
- кроп - па густу
-зялёная цыбуля - па густу
-крэветкі (вычышчаныя) – 70 г
-рыба чырвоная – 100 г
-сыр цвёрды – 100 г
-сліўкі - 4 ст.л.
-смятана - 4 ст.л.
-сок цытрынавы - 1 ст.л.
-лаваш - 2 шт.
-базілік - па густу
-соль,
-перац - па густу
-паніровачныя сухары,
-кунжут - па густу
-алей – 20 г.
Бульбу адварыць да гатовасці "ў мундзіры". Тым часам нацерці пармезан на дробнай тарцы. Зялёную цыбулю, кроп і пятрушку дробна нарэзаць. Гатовую бульбу ачысціць і расцерці ў пюрэ. Заправіць пюрэ соллю і перцам, дадаць цёрты пармезан і сечаную зеляніну. Рыбу парэзаць на кавалкі і змяшаць з крэветкамі. Апырскаць сумесь цытрынавым сокам, дадаць соль, перац і базілік. Добра перамяшаць масу і даць пастаяць 10 хвілін. Тым часам дробна нацерці цвёрды сыр. Дадаць у рыбна-крэветачную сумесь смятану, сліўкі і цёрты сыр, яшчэ раз добра ўсё перамяшаць. У форму, змазаную алеем, пакласці невялікі круглы лаваш, вышмараваць маянэзам і накрыць зверху другім лавашом. На лаваш раўнамерна размеркаваць палову бульбянога пюрэ. Зверху пакласці рыбна-крэветачнае начынне, зачыніць яго пакінутай бульбай. Пасыпаць запяканку паніровачнымі сухарамі і кунжутам, раскласці па паверхні кавалачкі сметанкавага масла. Адправіць запяканку з рыбай у разагрэтую да 180 С духоўку. Выпякаць каля 30 хвілін да утварэння румянай скарыначкі. Гатовую запяканку трохі астудзіць у форме, затым пакласці на талерку і падаць да стала.
|