-бульба – 500 г;
-сыр мюнстар – 200 г;
-сліўкі (10% тлустасці) - 250 мл;
-соль,
-мушкатавы арэх - па густу
Бульбяныя клубні, вымыць, ачысціць і пакласці ў гарачую падсоленую ваду. Як толькі вада закіпіць, праварыць яшчэ прыкладна 10-15 хвілін і зняць рондаль з пліты. Зліць з бульбы ваду, прамыць у халоднай вадзе і перакласці на друшляк. Кожную бульбіну нарэзаць лустачкамі таўшчынёй 5-7 мм. З сыра мюнстар ачысціць ад скарыначкі і нарэзаць кубікамі 1х1 см. Заліць сыр сліўкамі, паставіць на маленькі агонь і памешваць, пакуль сыр не расплавіцца. Заправіць мушкатавым арэхам. У гарачатрывалую форму пакласці бульбу, заліць сырнай сумессю і паставіць у прагрэтую да 180 С духоўку прыкладна на 25 хвілін. Да запяканкі падыдзе гароднінная салата.
|