-бульба - 3 шт.
-кабачкі - 4 шт.
-капуста – 200 г
-фасоль (кансерваваная) – 200 г
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-салера - 1 шт.
-часнык - 1 зубчык
-мука пшанічная - 4 ст.л.
-соль,
-перац - па густу
-кінза - па густу
-алей (для смажання)
-перац балгарскі (чырвоны, зялёны і жоўты) - 3 шт.
Бульбу, ачысціўшы, нарэзаць саломкай і абсмажыць на алеі ці ў фрыцюрніцы. Капусту парваць на кавалачкі і адварыць у падсоленай вадзе амаль да гатовасці. Салеру нарэзаць тонкімі пласцінкамі. Дробна нарэзаць цыбулю, часнык і кінзу. З фасолі зліць вадкасць. Абсмажыць цыбулю з часныком на алеі да мяккасці цыбулі. Дадаўшы салеру, смажыць яшчэ 3 хвіліны. Затым дадаць да гародніны фасоль, сечаную кінзу, соль і перац. Перамяшаўшы, прагрэць гародніну і зняць з агню. Кабачкі нацерці на дробнай тарцы, затым зліць сок. Дадаўшы муку, соль і перац, перамяшаць масу. Разаслаць на стале харчовую плёнку. Пакласці на яе пластамі: палову кабачкоў, бульбу, капусту і, нарэшце, фасоль з гароднінай. З дапамогай плёнкі, добра прыціскаючы, згарнуць рулет і перанесці на бляху, змазаную алеем. Пасля чаго, вызваліць ад плёнкі і абшмараваць зверху пакінутым кабачковым цестам. Пакласці зверху перац, нарэзаны саломкай. Адправіць запяканку ў разагрэтую духоўку і запякаць пры 200 С прыкладна 30 хвілін да засмажвання.
|