- бульба - 450 г
- морква - 230 г
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- насенне сланечніка - 50 г
- цыбуля-парэя (сцябло) - 2 шт.
- часнык - 2 зубчыка
- кабачкі - 2 шт.
- грыбы - 100 г
- сыр цёрты - 1 ст. л.
- маяран - 1/4 г. л.
- алей
- соль - па густу,
-перац - па густу
- зеляніна пятрушкі - па густу.
Сварыце нарэзаную долькамі бульбу і нарэзаную лустачкамі моркву ў падсоленай вадзе. Абсушыце і разамніце. Падсмажце нарэзаную рэпчатую цыбулю і вычышчанае насенне сланечніка на масле, пакуль цыбуля не стане мяккай. Злучыце з бульбяной сумессю, дадайце маяран і перац. Падсмажце нарэзаную кольцамі цыбулю-парэю і растоўчаны часнык у масле каля 5 хвілін. Паперчыце. Дадайце нарэзаныя лустачкамі кабачкі і грыбы і смажце 2-3 хвіліны. Пакладзіце палову прыгатаванай сумесі цыбулі-парэі ў цеплатрывалую пасудзіну. Зверху выкладзіце палову прыгатаванай бульбяной сумесі. Дадайце пакінутую сумесь цыбулі-парэі і пакінутую бульбяную сумесь. Пасыпце сырам і запякайце 20-25 хвілін да залацістага колеру. Аформіце сечанай зелянінай пятрушкі.
|