- аліўкавы алей - 120 мл
- цыбуля рэпчатая (дробна парэзаная) - 1 шт.
- часнык (раздушаны) - 3 зубчыка
- памідоры - 4 шт.
- бульба - 1 кг
- соль - па густу,
-чорны перац (молаты) - па густу
- пятрушка.
Разагрэць духоўку да 180°С. Нагрэць масла ў рондалі для духоўкі. Абсмажыць часнык і цыбулю на працягу 5 хвілін да мяккасці. Памідоры ачысціць ад лупіны і семечак і дробна парэзаць. Дадаць у рондаль памідоры і рыхтаваць яшчэ 1 хвіліну. Парэзаць бульбу на кавалачкі ўздоўж. Рыхтаваць 10 хвілін. Заправіць, накрыць вечкам і рыхтаваць у сярэдзіне духоўкі 45 хвілін - 1 гадзіну. Перад тым, як падаваць на стол, пасыпаць пятрушкай.
|