-1 кг маладых кабачкоў,
-200 г брынзы,
-50 г сметанкавага масла,
-3 яйкі,
-1 цыбуліна,
-¾ шклянкі малака,
-3 ст.л. цвёрдага цёртага сыра,
- 2 ст.л. мукі,
-2 ст.л. зеляні пятрушкі,
-чырвоны і чорны молаты перац,
-алей,
-соль.
Нарэзаць кабачкі ўздоўж на пластыкі каля 0,5 см таўшчынёй, абкачаць у муце, абсмажыць да скарыначкі і мяккасці.
Дробна нарэзаць цыбулю, абсмажыць да мяккасці, пакласці здробненую брынзу, заліць усё двума яйкамі, злёгку іх узбіўшы, пасыпаць пятрушкай, паперчыць чырвоным перцам.
Смажаныя кабачкі пакласці пластом у форму, вышмараваць масай з яйкаў і брынзы, затым ізноў пласт кабачкоў і пласт сыра з яйкамі і г.д.
Апошні пласт - кабачкі. З 2 ст.л. мукі, сметанкавага масла, солі, перцу і яйка прыгатаваць соус: муку абсмажыць на масле, ўліць малако, пасаліць і паперчыць, ўліць ўзбітае яйка і добра перамяшаць, не пакідаючы камячкоў.
Паліць соусам запяканку, зверху пасыпаць цвёрдым цёртым сырам, запякаць 20-25 хвілін у разагрэтай да 200 градусаў духоўцы.
Часцей за ўсё гаспадыні аддаюць перавагу спалучаць кабачкі з рознымі фаршамі - курыным, мясным і г.д.
|