- булён - 500 мл
- соль - па густу
-перац - па густу
-мушкатавы арэх - па густу
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- булачка (чэрствая) - 1 шт.
- яйка - 1 шт.
- кукурузныя крупы - 100 г
- часнык - 1 зубчык
- мяса (змяшанае сечанае) - 500 г
- морква - 100 г
- зялёны гарошак - 200 г
- сыр гауда (цёрты) - 200 г.
Высыпаць у 380 г кіпячага булёна кукурузныя крупы і 15 хвілін варыць на слабым агні. Булачку размачыць, адціснуць і расцерці. Цыбулю і часнык пасекчы.
Змяшаць булачку, сечанае мяса і заправіць соллю, перцам і мушкатавым арэхам. Кукурузную кашу пакласці на дно змазанай раздымнай формы.
Зверху пакласці мясны фарш і запякаць 30 хвілін пры тэмпературы 200°С. Моркву дробна нарэзаць. Разам з гарошкам варыць 5 хвілін у 125 мл булёна.
Зліць булён, пакласці гародніну разам з сырам па-над мясным фаршам. Паставіць яшчэ на 10 хвілін у духоўку і запекчы да гатовасці.
|