-бульба - 4 шт.
-шампіньёны – 20 г
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-папрыка (салодкая молатая) - 1/2 г.л.
-паніровачныя сухары - 2 ст.л.
-алей
-пятрушка (зеляніна) - па густу
-соль - па густу.
Вычышчаную бульбу сварыць да гатовасці, пасаліць, зліць палову бульбянога адвара і дадаць пару сталовых лыжак алею. Расцерці ў пюрэ. Грыбы вымыць, нарэзаць лустачкамі і абсмажыць на алеі з дробна нашаткаванай цыбуляй.
Пасаліць па густу. Гарачатрывалую форму вышмараваць алеем, абсыпаць паніровачнымі сухарамі і пакласці пласт грыбоў, затым - пласт бульбянога пюрэ і пасыпаць папрыкай.
Запякаць у духоўцы 10-15 хвілін пры тэмпературы 200 С. Гатовую запяканку падзяліць на порцыі, пасыпаць дробна нашаткаванай пятрушкай і падаваць да стала.
|