-бульба (вычышчаная, нарэзаная маленькімі кавалачкамі) – 300 г
-малако - 75 мл
-соль - 1 дробка
-чорны перац (молаты) - па густу
-сметанкавае масла – 25 г
для начыння:
-ласось (паляндвіца, нарэзаная маленькімі кавалачкамі) – 300 г
-гарошак – 40 г
-морква (вараная, нарэзаная) – 40 г
-кукуруза – 40 г
-малако - 200 мл
-соль
-перац
-мушкатавы арэх - 1 дробка
-грэцкі ёгурт - 1 ст.л.
-рэпчатая цыбуля (нарэзаная) - 1 шт.
-пятрушка - 1 дэсерт. л.
-рысавая мука - 1 дэсерт. л.
Сварыць бульбу. Расцерці яе ў пюрэ, дадаўшы малако, масла і спецыі. Давесці малако да кіпення, дадаць спецыі і соль.
Дадаць у малако цыбулю. Паменшыць нагрэў, дадаць кавалачкі ласося і рыхтаваць каля 3 хвілін.
Засыпаць рысавую муку, размяшаць, каб соус згус. Дадаць ёгурт і дробна насечаную пятрушку.
Раскласці гэту масу па 4 гарачатрывалым формачкам, зверху пакласці бульбяное пюрэ і рыхтаваць пры 200 С да залацістай бульбяной скарыначкі.
|