-бульба - 1 кг
-сыр мацарэла – 125 г
-тамат - 2 шт.
-размарын (галінкі) - 2 шт.
-часнык - 1 зубчык
-яйка - 4 шт.
-малако - 100 мл
-сыравэнджаная вяндліна – 100 г
-соль - па густу
-чорны перац (молаты) - па густу
-сыр (цёрты) - 2 ст.л.
-зеляніна (свежая) - для ўпрыгожвання.
Вымыць бульбу і адварваць у лупіне 20 хвілін. Сыр мацарэла нарэзаць тонкімі лустачкамі.
Вымыць таматы, выдаліць пладаножкі і нарэзаць таматы тоўстымі кружочкамі. Размарын вымыць, абсушыць і адлучыць лісточкі ад галінак. Ачысціць зубчык часныку.
Узбіць у місцы яйка і малако і прапусціць да іх праз прэс часнык. Падмяшаць палову нарэзанай кубікамі вяндліны і лісточкі размарына. Затым пікантна пасаліць і паперчыць.
Нагрэць духоўку да 180 С. Зліць з бульбы ваду, трохі астудзіць і ачысціць. Нарэзаць клубні не занадта тонкімі кружочкамі.
Старанна вышмараваць тлушчам форму для пірага ці круглую форму для запекання.
Пакласці ў форму бульбу ў выглядзе чарапіцы напераменку з кавалачкамі таматаў і сыра.
Заліць яечна-малочнай сумессю. Пасыпаць пакінутымі кубікамі вяндліны і цёртым сырам.
Запякаць у духоўцы каля 25-30 хвілін. Выняць, пакрыць свежай зелянінай і падаць на стол.
|