
-400 г рыбнай паляндвіцы
- сок 1 лайма
-3 сцябла цыбулі-парэі
-1 г. л. тонкіх палосак цытрынавай цэдры
-2 зубчыка часныку
- 20 г свежага інжыра
-1 невялікі струк чырвонага пякучага перцу
-100 мл непадсалоджанага какосавага малака
-1 яйка
-1 г. л. солі
-1 г. л. куркумы
- 300 г вычышчаных і адвараных крэветак
-трохі алею
Рыбу вымыць, нарэзаць кубікамі і апырскаць сокам лайма. Цыбулю ачысціць.
Зялёныя часткі цыбулі нарэзаць тонкімі палоскамі, белыя - дробна насекчы.
Часнык і інжыр ачысціць і нарэзаць кубікамі. Пякучы перац ачысціць ад насення.
Усё, акрамя зеляніны цыбулі, разам з какосавым малаком і яйкам пюрыраваць міксерам.
Пасаліць і заправіць куркумой. Духоўку нагрэць да 180 градусаў. Крэветкі нарэзаць, змяшаць з палоскамі цыбулі і дадаць у рыбны фарш.
Форму выслаць фальгой і пэндзлікам вышмараваць маслам.
У форму пакласці рыбны фарш, разраўняць паверхню і накрыць фальгой. Форму паставіць у жароўню.
У жароўню ўліць кіпень і паставіць яе ў духоўку. Запякаць 30 хвілін. Астудзіць.

|