-1500 г трэскі ці іншай рыбы,
-200 г алею,
-700 г памідораў,
-300 г рэпчатай цыбулі,
-250 г морквы,
-100 г мукі,
-100 г сметанкавага масла,
-300 г рыбнага булёна ці вады,
-100 г сыра,
-зеляніна,
-соль,
-чорны молаты перац.
Для партугальскай кухні характэрна выкарыстоўваць вялікую колькасць гародніны, а яшчэ партугальцы вельмі любяць рыбу.
У форме для пудынгу разагрэць алей і пакласці ў яго нарэзаную лустачкамі і падсоленую рыбу. Кавалачкі рыбы перакласці палоўкамі памідораў, лустачкамі цыбулі і вельмі тонкімі лустачкамі морквы.
Падрыхтаваную такім чынам рыбу тушыць у духоўцы 20 хвілін. Муку спасераваць на сметанкавым масле, дадаць трохі рыбнага булёна ці вады, зеляніну, перац і соль.
Атрыманы соус выліць на рыбу, пасыпаць яе цёртым сырам і печ у духоўцы яшчэ 8-10 хвілін. Падаць са свежай салатай.
|